Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

484 ingatlant ad át ingyenesen az önkormányzatoknak az MNV

484 ingatlant ad át ingyenesen az önkormányzatoknak az MNV

Az MNV Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow elnevezésű eseménysorozata idén 12 megyébe látogatott el. A találkozók alkalmával a társaság az ingyenesen átadható ingatlanok és ingóságok eljárásrendjéről tájékoztatta a megyei képviselőket. A roadshow során az MNV Zrt. beszámolt arról, hogy országszerte 195 önkormányzat részére összesen 484 ingatlant ad át ingyenesen, emellett tájékoztatást adott arról, hogy 2013-ban összesen 3,2 milliárd forint jutott műemléki felújításra. A 2014-ben is folytatódó roadshow utolsó állomása Békéscsabán volt.

Az MNV Zrt. 2013 októberében indította el Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-ját azzal a céllal, hogy a megyei önkormányzatok képviselőit tájékoztassa az ingyenesen tulajdonba adható állami ingatlanok és ingóságok kérvényezési folyamatáról, valamint a vagyongazdálkodási aktualitásokról. Az eseménysorozat idén 12 megyébe látogatott el (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Heves megye, Nógrád megye, Komárom-Esztergom megye, Baranya megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tolna megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Somogy megye, Vas megye, Zala megye, Békés megye).

A megyei találkozók alkalmával az MNV Zrt. a helyi vagyongazdálkodás aktualitásairól, az ingyenes tulajdonba adás menetéről tájékoztatott. A társaság az eseménysorozat egyes állomásain beszámolt többek között arról, hogy idén tizennyolc, összesen 562 millió forint értékű ingatlan került átadásra Heves-megyében. Komárom-Esztergom megyében eddig több mint 12 millió forint értékben adott át ingatlanokat a társaság és jelenleg folyamatban van 42 ingatlan átadása összesen több mint 350 millió forint értékben.

Baranya megyében 2011 óta 1,4 milliárd forint az ingyenesen tulajdonba adott ingatlanok értéke és 2,3 milliárd forintot fordított az MNV Zrt a műemlékek megújítására. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ugyanakkor több mint 4000 m2 alapterületű ingatlanrész került a Miskolci Törvényszékhez és több mint 1000 m2 a Magyar Nemzeti Levéltár vagyonkezelésébe. Tolna megyében 17 önkormányzatból 13 település képviselőtestülete összesen 40 ingatlan tekintetében nyújtott be igényt az MNV Zrt.-hez. Az ingatlanok összértéke csaknem 16 millió forint.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen 2 település, Jászberény és Tiszaigar jelezte kérvényezési szándékát 13 darab ingatlan esetén. Az ingatlanok összköltsége több mint 50 millió forint. Somogy megyében 3,6 milliárd forint értékben adott át ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzatok részére. Ebből, mintegy 2,5 milliárd forint értékben PPP kontsrukcióban létesült sportcélú ingatlanokat, 4 db tanuszodát és 5 db tornacsarnokot vásárolt ki a magyar állam a beruházóktól és adta ingyenesen az önkormányzatok részére.

Vas megyében várhatóan 12 településen összesen 23, Zala megyében pedig 3 tele­pülésen összesen 5, ma még állami tulajdonú ingatlan átadásáról ír alá megállapodást a közeljövőben az önkormányzatokkal az MNV Zrt. Békés megyében 2013-ban Battonya Város Önkormányzata és Csorvás Város Önkormányzata részére adott át ingyenesen ingatlant a társaság összesen 12.460.000 forintértékben. Jelenleg további három önkormányzat három ingatlannal kapcsolatos igénye teljesítés alatt áll.

Az Országos Vagyongazdálkodási Roadshow 2014-ben is folytatódik. A tervek szerint az újév januárjában Győr-Moson-Sopron megyébe, Hajdú-Bihar megyébe, Bács-Kiskun megyébe és Csongrád megyébe látogat el az MNV Zrt.

Címkék: ingatlan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő