Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 25. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

Az étkezési és fogyókúrázási divatok időről időre változnak. Van, hogy egyes összetevőkről azt gondoljuk egészséges, majd egy idő után annak ellenkezője derül ki. A Fox News cikke ezúttal a legújabb, jótékony egészségügyi hatással bíró trendeket gyűjtötte össze.

Magvak

A diónak, a mandulának és a pisztáciának a fogyásban játszott szerepétől az agy és a szív egészségének megőrzéséig számos tanulmány bizonyította azok jótékony hatását. Emellett a tök, a szezámmag, a len és a napraforgómag is egészséges, lévén hogy a bennük található zsírok antioxidánst, ásványi anyagokat, rostokat, sőt még fehérjét is tartalmaznak. Felhasználásuk pedig szinte végtelen fajta lehet.

Alternatív tejtermékek

Ma már árulnak olyan alternatívákat, amelyek nem tehénből vagy kecskéből származnak: ilyen a szója vagy a mandulatej. Az előrejelzések szerint emellett egyre több tejtermék, mint a joghurt vagy a fagylalt fog alternatív tejből készülni.

Természetes, funkciónális ételek

Számtalan ételt készítenek aminosavakkal és vitaminokkal kiegészítve, azonban van néhány természetes módon egészséges étel, ami energiával tölt fel. Ilyen a cékla, ami fokozza az állóképességet, az áfonya, ami véd a nap káros UV sugarai ellen, a cseresznye jó fájdalomcsillapító, ráadásul jobban is fog aludni tőle. A paradicsompüré és az olívaolaj kombinációja pedig a kollagén révén ránctalanít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).