Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Április 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre eredményesebb a munkahelyvédelem

Egyre eredményesebb a munkahelyvédelem

Folyamatosan emelkedik az az összeg, amelyet a munkahelyvédelmi akció adókedvezményei hagynak azoknál a gazdasági szereplőknél, amelyek 25 évesnél fiatalabb, 55 évesnél idősebb munkavállalót, kisgyermekes szülőt, képzettséggel nem rendelkező személyt vagy tartósan állást kereső polgárt alkalmaznak - írja a Magyar Nemzet.

Egyre többen ismerik, s mind szélesebb körben alkalmazzák az érdemi összegű adócsökkentést jelentő lehetőséget – így értékelte kérdésünkre a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára, hogy februárban már nyolcszázezer személy foglalkoztatását támogatta a 2013-ban indított program. Pankucsi Zoltán jelezte, az érintett vállalkozásoknál az év második hónapjában összesen 10,8 milliárd forintot hagyott a munkahelyvédelmi akció. – A költségcsökkentés nagy segítség a munkáltatóknak is – jegyezte meg –, némely esetekben akár a cég terjeszkedéséhez, a termelés bővítéséhez, a piacszerzéshez is hozzájárulhat. Így a munkahelyvédő rendelkezések akár a gazdaság növekedésének egyik pillérét is adhatják.

Pankucsi Zoltán részletesen beszámolt a februári értékekről. Kiemelte: akkor megközelítőleg 260 ezer szakképzetlen ember és több mint 350 ezer nyugdíj előtt álló munkavállaló foglalkoztatása után érvényesítettek a munkáltatók adókedvezményt. – Előbbi érték 15, utóbbi 8 százalékkal haladja meg a tavaly decemberit, vagyis az adólehetőség idén leginkább az alacsony képzettségű és a nyugdíjhoz közel álló személyek munkában maradását segítette – mutatott rá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy jelentősen nőtt azoknak a kismamáknak és fiatal pályakezdőknek a száma is, akik a kedvezmény miatt védve érezhetik magukat. – Nem kétséges – fogalmazott Pankucsi Zoltán –, hogy a kisgyermeket nevelők munkához jutása a családok gyarapodása miatt lényeges. A fiatalok elhelyezkedésének segítése pedig ahhoz járul hozzá, hogy egyre többen találhassák meg számításukat idehaza, munkalehetőség miatt nem kell külföldre menniük.A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a kedvezményekkel februárban – tavaly decemberhez képest – hetvenezerrel több személy foglalkoztatását segítette elő az állam, a második hónap értéke pedig a legmagasabb a bő egy éve élő adómódozat eddig rögzített adatai közül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.