Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 21. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mitől olyan népszerű turistacél London?

Mitől olyan népszerű turistacél London?

A múlt év nyarán húsz százalékkal nőtt London idegenforgalma.

Ez új rekord, amellyel London a világ legnépszerűbb turista célpontja lett. Az, hogy London tavaly nyáron új csúcsot állított fel az ideérkező turisták számát tekintve, köszönhető a kedvező időjárásnak, emellett az is vonzó, hogy a város nyelve angol, amivel szinte minden ideérkezőt turista boldogul.

Emellett talán még annak is, hogy százezrek sereglettek ide, hogy elmondhassák: látták az újszülött György herceget, a csecsemőt, akiből egyszer még Anglia királya lehet. A lényeges turista-vonzó tényezők között van olyan, amit más város nem tud leutánozni, és olyan is, aminek a másolását érdemes fontolgatni.

London nyelve angol, olyan világnyelv, amivel immár a legtöbb ideérkező külföldi boldogul. Ennek London számára van egy olyan speciális idegenforgalmi előnye is, amit érdemes említenünk: itt nyáron nem tartanak szünetet a színházak.

Sok százezer turista kimondottan azért vakációzik Londonban, mert az amerikai vagy ausztrál kisvárosban, ahonnét jön, nincs jó színház, s szeretne látni egy-egy emlékezetesen színvonalas előadást. A nem angol anyanyelvűek színházi élményét pedig legalább tizenöt parádésan kiállított, remekül előadott musical biztosítja. Napról napra ugyanaz a darab, kétszer egy héten matinéval is. Az adott nyelvi előnyt tehát jól kihasználja London.

Vonzóerőt jelentenek a város gazdag múzeumai, amelyek közül a legnagyobbak belépődíj nélkül tekinthetők meg. Szépek továbbá a parkjai, nem állnak le a sporteseményei, beleértve a wimbledoni teniszbajnokságot.

Műemléki attrakcióinak a legtöbbje viszont belépődíjas. Már nem csak az ősi Towerbe kell fizetni a bejutásért, és ott külön a koronaékszerek, az öklömnyi gyémántok megtekintéséért, hanem a Szent Pál székesegyház megtekintése sem ingyenes.

London nem olcsó város, drágák a szállodák, a vendéglők, a turista metróbérletet sem adják fillérekért. A hatvanöt éven felüli külföldi nem utazhat ingyen.

A látnivalók sokasága, a hasznos időtöltés ezernyi lehetősége kiegyensúlyozza azt a tényezőt, hogy London költséges. A luxus áruházak pedig tízezrével vonzzák a dúsgazdagokat, főként Ázsiából és a Közel-Keletről.

Londonban 2013 folyamán 16 millió idegen fordult meg. Szoros a verseny Párizzsal, Bangkokkal, New Yorkkal. Idén ide fut be a Tour de France, októberben nagy Sherlock Holmes kiállítás nyílik a London Múzeumban, és most ünneplik Shakespeare születésének a 450 évfordulóját is. Élményszerű látnivalókban nincs hiány. London pedig újabb rekorddöntést remél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.