Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem csak a téglaépítésű lakásokat keresik Dél-Budán

Nem csak a téglaépítésű lakásokat keresik Dél-Budán

Még mindig a 45-60 négyzetméteres lakás a favorit a dél-budai ingatlanpiacon, de nem kizárólag a téglaépítésű-gázfűtésest keresik a vevők az idei év végén. Ráadásul abban a tekintetben is történt némi eltolódás, hogy milyen állapotú ingatlanok a leginkább vonzóak.

Töretlen a népszerűsége az ingatlanpiacon a XI. kerületnek, mely a legkeresettebbnek számít a budai kerületek között, és ahol a legkevésbé érezhető a válság okozta visszaesés az áraknál is - mondta Nagy Csaba, a jelentős piacismerettel és vezetői tapasztalattal rendelkező ingatlanpiaci szakember, aki nemrég csatlakozott a Balla Ingatlanirodák csapatához a dél-budai régió vezetőjeként.

A panelt is keresik

Továbbra is a 45-60 négyzetméteres alapterületű, minimum másfél szobás lakások a legkeresettebbek Újbudán. Ebbe a körbe azonban nem csak a téglaépítésű, gázfűtéses ingatlanok tartoznak bele - állapottól függetlenül -, hanem a panellakások is. Paneleket 12 millió forintos árszintig, téglalakásokat 23 millióig keresnek, míg a kerületben található házakat 40 millió forintos eladási árig vásárolják a vevők.

Érdekes változás a tavalyi év óta, hogy egyre nő a kereslet a felújítandó lakások iránt, aminek az az oka, hogy rájöttek a vevők, hogy jóval olcsóbban jutnak hozzá egy ilyen ingatlanhoz, mint egy felújítotthoz. Emellett persze erős igényt érez a szakember az új és újszerű ingatlanok iránt is. Ebben a szegmensben is elsősorban a közepes méretű lakások a keresettek.

A 4-es metró a hívószó

Nagy Csaba arra is felhívta a figyelmet, hogy tapasztalatai szerint különösen nagy az érdeklődés már egy ideje a 4-es metró nyomvonala környékén elhelyezkedő ingatlanok iránt. Ennek hatására 45-60 négyzetméteres téglalakások esetében 3-4 százalékkal nőttek az árak a megállók környékén, viszont érdekes tény, hogy a panellakásoknál ez még nem érezhető, a többi, kevésbé keresett kategória eladásai pedig itt is stagnálnak.

Dél-Buda másik kerületére, a XXII. kerületre kitérve a szakember elmondta, hogy errefelé a 8-13 milliós ingatlanok iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, de itt is a 45-60 négyzetméteres lakásméret a legkedveltebb, attól függetlenül, hogy panelről vagy téglalakásról, felújítottról vagy felújítandóról van szó.

A téglaépítésű családi házaknál a kereslet felső értékhatára Budafok-Tétényben már mérsékeltebb, mint a XI. kerületben: valahol 20-30 millió forint között húzódik - tette még hozzá a Balla Ingatlanirodák régióvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.