Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 28. 07:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Tizennégy órában folytatódik a jövő évi költségvetés vitája

OGY - Tizennégy órában folytatódik a jövő évi költségvetés vitája

Az Országgyűlés ma összesen 14 órás időkeretben folytatja a jövő évi költségvetés általános vitáját, a kormánypárti és az ellenzéki frakciók egyenlő arányban fejthetik ki véleményüket az előterjesztésről.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik, a büdzsé általános vitája az egyetlen napirendi pont.

A 2016-os költségvetés tárgyalása szerdán a miniszteri ismertetővel és a vezérszónoki felszólalásokkal kezdődött.

Varga Mihály expozéjában azt mondta, a jövő évi egy új korszak költségvetése, amelynek középpontjában már a fejlődés áll. Kiemelte, a büdzsé legnagyobb nyertesei a családok lesznek, hiszen az adóintézkedéseknek köszönhetően összesen 170 milliárd forint marad náluk, amiből 120 milliárd forintot tesz ki a személyi jövedelemadó kulcsának 16-ról 15 százalékra csökkenése.

A nemzetgazdasági miniszter megerősítette, hogy 2016-ra konzervatív becsléssel 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, fegyelmezett fiskális politika mellett 2 százalékos hiánnyal, és az 1,6 százalékos infláció mellett a fogyasztás növekedésével számol a kormány.

A vitában kormánypárti felszólalók elmondták, adócsökkentést és fejlődést várnak a javaslattól, ami szerintük összességében előrelépést jelent majd az embereknek. Ezzel szemben az ellenzéki frakciók képviselői az ország további leszakadásától tartva a büdzsé - saját szempontjaik szerinti - teljes átírására tettek javaslatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -