Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Romokban a romkocsmák adózási fegyelme

Romokban a romkocsmák adózási fegyelme

A taxisok 100 százaléka bukott és romokban a romkocsmák adózási fegyelme is - ezt tapasztalta a NAV a fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésen. Az online pénztárgépekre is kiterjedő célirányos akcióban több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig be is zárat a NAV.

A nagy erőkkel fellépő adóellenőrök és pénzügyőrök kifejezetten a pesti éjszakai élet olyan vállalkozásait vették célba, amelyeknél feltételezhető volt a tényleges forgalom és bevétel eltitkolás. Ez be is igazolódott a személyszállító vállalkozások ellenőrzésekor, amikor ugyanis a revizorok a repülőtérre rendeltek taxit és onnan a főváros különböző területeire vitették magukat, egyetlen egy esetben sem kaptak bizonylatot a kifizetett fuvardíjért.

A népszerű romkocsmák és zenés-táncos szórakozóhelyek adózási hajlandósága sem mutatott kedvezőbb képet. Az ellenőrök azokat a vendéglátóhelyeket keresték fel amelyek még mindig nem rendelkeznek beüzemelt online pénztárgéppel, vagy a NAV-hoz érkező forgalmi adatok mennyisége és összege felvetette a szabályszegés gyanúját. A revizorok ott is ellenőriztek, ahol az adatok az éjszakai forgalomnövekedés ellenére közel azonosak voltak a nappali és az esti órákban.

Az online adatforgalom elemzésekor felmerült gyanút a helyszínen tapasztaltak beigazolták. Valamennyi vállalkozásról bebizonyosodott, hogy forgalmának csupán a töredékét rögzíti a pénztárgépbe, nyugtát egy sem adott a bevételről és minden helyszínen volt olyan alkalmazott akit késve jelentettek be.

Pedig a jogsértők sokat kockáztatnak, hiszen a NAV milliós nagyságrendű bírsággal és üzletbezárással szankcionálja a szabályszegést, sőt nem is áll meg itt, hanem utólagos adóellenőrzéssel tüzetesebben is megvizsgálja az érintett vállalkozásokat.

A fővárosi éjszakában tartott tavaszi ellenőrzésben – melyre továbbra is számítani lehet – több millió forint bírságot szabott ki, egy kocsmát pedig 30 napra be is zárat a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről