Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Október 02. 11:11, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Tóth István: Szoros versenyre számítok

Tóth István: Szoros versenyre számítok

Interjú Tóth István autocross versenyzővel a Keceli verseny előtt.

Október 12-én ismét felöltöd az autocross-os overálodat, és nekilendülsz a versenyautóddal a Keceli versenynek. Egyszer már indultál ezen a pályán. akkor hogy tetszett, milyen eredménnyel zártad a versenyt?

Elöljáróban mondanál magadról pár szót?
- Akkor mutatkoztam be, mint újonc, és második helyezést sikerült elérnem. Mondanom sem kell óriási élmény volt, álmodni sem mertem jobb kezdésről.

Ismét lesz Cross taxi?
- Az én kocsim egy üléses gép, szóval én nem tudok ebben részt venni, de gondolom, hogy lesznek többen i akikkel ki lehet próbálni a versenyzés élményét.

Ezen verseny melyik bajnokságodba szól bele, és hogy állsz benne?
- Tudomásom szerint két fronton is lesz verseny, a kategóriákra osztott Duna Kupa, és a Pintér Kupa, amely pénzdíjazású. Arról hogy hogyan állok a bajnokságban, annyit mondanák, hogy több nehézséggel is szembe találtam magam, amely miatt 4-ik helyen állok a saját (kis) kategóriámban, de nyílt még a bajnokság és ezen változtatni szeretnék.

Az utolsó versenyed óta történtek-e fejlesztések az autón?
- Fejlesztések nem voltak. A kocsiban a gyári 1295 ccm-is, 16 szelepes Daihatsu motor van. Mellette azt is megemlíteném, hogy karbis, és nem injektoros, de nagyon megbízható. Ha jól tudom a motor és a hozzá tartozó elemek is mind eredeti japán alkatrészek. Csak a hűtésnél van valami gond, ugyanis nem a gyári hűtő van benne, de a 12-ei versenyre úgy szeretnénk kimenni, hogy ne érjenek meglepetések, ezért főként a kocsi rendbe rakásán van a hangsúly. Remélem a kilátogatóknak is egy maradandó élményben lesz részük.

Milyen eredményt vársz magadtól?
- Mindenképp javítani szeretnék, ugyanis az elmúlt versenyen is technikai nehézségeink adódtak, és a 4-ik helyen zártam. Most, szeretnék dobogós helyen zárni, amire reális esélyem van. Szoros versenyre számítok, ahol hely szeretnék állni. Sok fog múlni a starton mivel a keceli pálya igencsak technikás, és több kiváló versenyző van jó kocsival. Akárcsak a kategóriámat nézve, Lehoczki Petinek nagy esélye van az első helyre, de Lajkó Iminek is kész lett tudomásom szerint a suzukija, és számítani lehet a kettőjük párharcára, de mellettük én is bizonyítani akarom a rátermettségemet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.