Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 28. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

130 milliós kárt okozott egy befektetési aranyat értékesítő férfi

130 milliós kárt okozott egy befektetési aranyat értékesítő férfi

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy férfit.

Cége befektetési arany értékesítésével foglalkozott és húsz sértettnek csaknem 130 millió forint kárt okozott - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője az MTI-t.
Toma Attila közleményében azt írta: az őrizetben lévő Sz. A. Á. cége gazdasági befektetési arany értékesítésével foglalkozott. Az ügyfelekkel szerződést kötött annak adás-vételéről, illetve azokkal, akik nem akarták tárolni a megvásárolt befektetési aranyat, tárolási szerződést kötött külön ellenszolgáltatásért cserébe. Húsz ügyféltől vett át különböző összegeket, de a befektetési aranyat nem adta át nekik. A kár értéke meghaladja a 127 millió forintot.

A bíróság szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, így a gyanúsított, ha szabadlábon hagynák, feltehetően megpróbálná kivonni magát a büntetőeljárás alól, továbbá fennáll az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek a veszélye is. A végzés nem jogerős.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján ugyancsak pénteken azt közölte: a Terrorelhárítási Központ (TEK) elfogott egy férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt nyomoznak.

Az ügyben tett feljelentések után és a beszerzett adatok alapján - amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet - a debreceni rendőrök közreműködésével a TEK műveleti egysége szerdán fogta el a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Címkék: arany, befektetés, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére