Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 24. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben

5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben

Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.

Természetesen nem otthon enni kényelmes, azonban a főzés és az elkészített étel elfogyasztására szánt idő, amelyet a családdal töltünk, számos előnnyel rendelkezik.


Először is fogyni fogunk. Ha nem otthon eszünk, elvitelre kérjük ebédünket vagy gyorséttermeket választunk, így a sok extra kalória és zsír felhalmozódik. Azzal, hogy saját magunk főzünk, több zöldséget és gyümölcsöt, proteint és komplex szénhidrátot fogyasztunk el, magas rost-és alacsony zsírtartalommal. Emellett hosszabb időbe telik amíg megemésztjük, tehát jobban telít.

Másodszor is gyermekünk nem hízik el. A gyorséttermek ételeiben ugyanis ritkán található elég tápanyag és rost, ellenben tömve vannak telített zsírokkal, valamint cukorral.

Harmadik ok amiért nem jó, ha étteremben eszünk az, hogy sokkal drágább. Ha otthon főzzük meg az ebédet, sokat spórolhatunk.

Kimutatások szerint a családi kötelékek, a kapcsolat gyerekeinkkel és családtagjainkkal sokkal szorosabb lesz. Végül nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekünket főzni és elkészíteni egy ételt - írja a Foxnews.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.