Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 04. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

8,1 százalékra emelte a kormány a Babakötvény kamatát

8,1 százalékra emelte a kormány a Babakötvény kamatát

Újabb jó hír a gyermeket nevelő családoknak, hogy a Babakötvény kamata minden eddiginél magasabbra, 8,1 százalékra emelkedett februártól - írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán csütörtökön.

A Babakötvény egyre népszerűbb, a családok már 273 ezer gyermeknek gyűjtenek ilyen megtakarítást, amelynek összértéke meghaladja a 153 milliárd forintot - jegyezték meg.

Tavaly harmadával több Babakötvényt vásároltak a szülők, mint egy évvel korábban - írta.

A Magyar Államkincstár februárban az éves kamatot nyolc sorozat után kifizette; ennek összege meghaladja a 3 milliárd forintot - hangsúlyozta.

Varga Mihály szerint azért előnyös a Babakötvény, mert adó-, járulék- és illetékmentes, nincs számlavezetési díja. Januártól a kormány megduplázta a befizetések után járó állami támogatást, 6 ezer forintról 12 ezer forintra emelte - emlékeztetett. A Babakötvény kamata a mindenkori inflációnál 3 százalékkal magasabb, így már havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára - sorolta a tárcavezető hozzászólásában az előnyöket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során