Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

950 lóerővel startol a Ferrari Enzo utódja

950 lóerővel startol a Ferrari Enzo utódja

A Ferrari hűséges vásárlói rendszeresen abban a kiváltságban részesülhetnek, hogy még a bemutatkozása előtt megtekinthetik a tervezésben lévő újdonságokat, hogy aztán a márka az ő véleményükre is építve végezze el a végső simításokat. Az aktuális találkozón számos részletre fény derült az érkező Enzo-utód kapcsán.

Az F150 kód alatt futó fejlesztés végeredménye szinte egészen biztosan más néven kerül majd a kereskedésekbe, ráadásul erre már alig kell várni. Addig sem árt sietni az előrendeléssel: mindössze 499 példány lát majd napvilágot. Bár egyelőre semmi sem hivatalos, az egybecsengő beszámolók alapján komolyan lehet venni a kikerült információkat. A mindössze háromféle fényezéssel készülő modell V12-es erőforrása 9200 fordulat/percnél 800 lóerős csúcsteljesítményt ad le, amelyet a KERS elektromos rendszer további 150 lóerővel told meg. Ennek köszönhetően a 0–100-as sprint 3 másodperc körül alakul, de igazán az mutatja meg az autó potenciálját, ha a gázpedált egészen 200-ig nyomjuk: ehhez mindössze további 4 másodpercig kell padlóznunk. A végsebesség 370 km/h-ra adódik.

Belül fix üléseket találunk, amelyekhez a kormányt és a pedálokat magunk állíthatjuk be kedvünk szerint. A változtatható szögű hátsó légterelő mellé magától értetődő módon diffúzor is érkezik. A gyári ígéretek szerint nekik is köszönhető, hogy 200 km/h-ról mindössze 115 méteres lesz a fékút – ez előtt fejet kell hajtani, ugyanis komoly sportautók is csupán 130 méterre képesek. A kiváló menetteljesítményeket az 1,28 tonnás üres tömeg is elősegíti, amelyből az elektromotor 150 kilóval veszi ki a részét.

Még egy lenyűgöző szám: az ár. Körülbelül nettó 1,2 millió eurót kell otthagyni a falakat döntő Ferrariért, de ha egy kicsit szeretnénk variálni a felszereltségén is, hazai forgalomba helyezéssel nem árt félmilliárd forintot bekészíteni. A márciusi Genfi Autószalonon lehull a lepel a lenyűgöző képességekkel rendelkező szuperautóról – mi pedig ott leszünk, hogy a helyszínről, első kézből szállítsuk a legfrissebb információkat vele kapcsolatban is.

Az F1-ben sem ülnek tétlenül
Az F1-ben sem ülnek tétlenül

Ráadásul nem ez lesz a lovas márka egyetlen újdonsága: már bejelentették, hogy a teljesen új F1-es autót F138-nak hívják majd, amely kombináció a 2013-as évnek és a 8 hengernek állít emléket, amelynek muzsikáját a következő évadban utoljára halljuk. Az új turbókorszakkal 2014-ben már 1,6 literes, turbómotorok duruzsolnak majd az F1-ben is.

Címkék: autó, ferrari, Forma-1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.