Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:23, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

Először lett nyíltan transznemű alkalmazottja az amerikai Fehér Háznak.

Barack Obama elnök kedden nevezte ki a latino származású Raffi Freedman-Gurspant az elnöki hivatal egyik személyügyi igazgatójává - jelentette az NBC televízió.

"(Raffi Freedman-Gurspan) elkötelezettsége a transznemű amerikaiak, és különösképpen a színesbőrű és szegénységben élő transzneműek életkörülményeinek javítása iránt tükrözi a jelenlegi adminisztráció értékeit" - mondta Valerie Jarrett elnöki tanácsadó.

A lépést számos szervezet üdvözölte, köztük a Transznemű Egyenlőség Nemzeti Központja (NCTE) nevű csoport is, ahol Raffi Freedman-Gurspan korábban dolgozott.

A keddi kinevezés a legutóbbi lépés az Obama-kormánynak az azonos és transzneműek jogait támogató politikájában. A Pentagon a nyár elején jelentette be, hogy feloldják a transzneműek számára a katonai szolgálatot tiltó több évtizedes szabályt. Obama tavaly írt alá elnöki rendeletet a leszbikus, homoszexuális, bi- és transzszexuális kormányzati alkalmazottak munkahelyi diszkriminációjának tilalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.