Városlista
2025. november 13, csütörtök - Szilvia

Hírek

2014. Március 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A fehérje növeli a rák kockázatát?

A fehérje növeli a rák kockázatát?

Azoknak, akik nagy mennyiségű húst és sajtot fogyasztanak, nagyobb a rizikójuk a daganatos megbetegedések kialakulására - állapította meg egy kaliforniai kutatás, amelynek eredményéről az RTT News számol be.

A kutatás keretében hatezer, 50 év feletti felnőtt étkezési szokásait és egészségügyi állapotát követték nyomon 18 éven keresztül. A résztvevőket három csoportra osztották: egyik részük a napi kalóriabevitelük 20 százalékát fehérjéből fogyasztotta el, a második csoport tagjainál ez az arány 10-20 százalék között mozgott, míg a harmadiknál 10 százaléknál kisebb volt.

Összességében megállapították, hogy azoknak, akik a legtöbb fehérjét fogyasztották, négyszer nagyobb volt a kockázatuk rák miatt bekövetkező halálozásra, míg 74 százalékkal nagyobb eséllyel vesztették életüket más egészségügyi probléma miatt, mint a másik két csoport résztvevői.

Ezek érdekelhetnek még

2025. November 12. 07:20, szerda | Belföld

Nébih: Baranya vármegyei vaddisznóban állapították meg az afrikai sertéspestis jelenlétét

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítette meg Baranya vármegyében.