Városlista
2018. november 12, hétfő - Jónás, Renátó

Hírek

2017. November 14. 13:04, kedd | Életmód
Forrás: mti

A felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

A felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

A felnőttek körülbelül 60 százaléka túlsúlyos, gyermekeknél 20 százalék ez az arány az országban

- mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet táplálkozástudományi szakreferense kedden az M1 aktuális csatornán. Közölte: a túlsúlyt és az elhízást gyakran szinonimaként használják, de a két fogalom közül előbbi az enyhébb, utóbbi a komolyabb testtömeg-többletet jelenti. Hangsúlyozta: a túlsúlynak és az elhízásnak nagyon komoly hatása van az életminőségre, sok krónikus betegség kockázatát növeli.

Kitért arra is, hogy az elfogyasztott ételek felét a zöldségeknek és a gyümölcsöknek kellene kitenniük, míg a másik felét gabonaféléknek és fehérjeforrásoknak. Minden étkezésnél kell zöldségnek, gyümölcsnek lennie a tányéron - tette hozzá, és felhívta a figyelmet a napi ötszöri étkezés jelentőségére is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 12. 12:12, hétfő | Életmód

Urológus: 50 éves kor fölött évente ajánlott a szűrővizsgálat

Ötvenéves kor fölött évente ajánlott az urológiai szűrővizsgálat - mondta Kubik András urológus az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

2018. November 10. 11:55, szombat | Életmód

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni

A stroke tüneteinek felismerésétől 4,5-6 órán belül kórházba kell kerülni - hívta fel a figyelmet Folyovich András, a Magyar Stroke Társaság neurológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

2018. November 09. 09:50, péntek | Életmód

Ezek jobban növelik a nők szívrohamkockázatát

A dohányzás, a cukorbaj és a magas vérnyomás a nőknél jobban emeli a szívroham kockázatát, mint a férfiaknál - állapította meg az Oxfordi Egyetem új kutatása.

2018. November 08. 15:04, csütörtök | Életmód

Megvan, hogy mi nyújthat védelmet az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen – írta a ScienceDaily.com online tudományos portál.