Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 01. 07:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

A külföldi rendszámokra vonatkozó törvény módosítását kéri az ombudsman

A külföldi rendszámokra vonatkozó törvény módosítását kéri az ombudsman

Szabó Máté arra kérte a kormányt, hogy módosítsa a külföldi rendszámmal ellátott járművek használatára vonatkozó jogszabályt.

Az alapjogi biztos, aki több panaszbeadvány alapján indított vizsgálatot, megállapította: a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alkalmasak arra, hogy sértsék a tulajdonhoz, a szabad mozgáshoz és a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogot, s közvetlenül veszélyeztessék a tisztességes eljárás jogát.

Ugyanis az alapvető jogok biztosa szerint a jogszabályi rendelkezés nincs arányban a regisztrációs adó elkerülésének megakadályozását célzó jogalkotói szándékkal.

Több panaszos azzal fordult az ombudsmanhoz, hogy magyar állampolgárságú felesége csak korlátozással vezetheti a külföldi rendszámú családi autót, de érkezett olyan beadvány is, mely szerint a hazai rendelkezés sérti a személyek szabad áramlására vonatkozó uniós alapelvet. Szabó Máté utalt arra: a jogszabályt azzal indokolta a kormány, hogy sokan külföldi rendszám használatával próbálnak kibújni a regisztrációs adó megfizetése alól - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.