Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 14. 16:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mértékletes ünnepi étkezésre hívja fel a figyelmet a diatetikus

A mértékletes ünnepi étkezésre hívja fel a figyelmet a diatetikus

Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni. Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

Címkék: étkezés, ünneplés, evés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.