Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 07. 10:45, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A Minority SafePack kezdeményezésről tárgyalnak a képviselők

A Minority SafePack kezdeményezésről tárgyalnak a képviselők

A Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tart szerdán általános vitát az Országgyűlés.

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka szerdán 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt három korábbi képviselőről, Kovács Jenőről (MSZP), Rigler Zoltánról (Fidesz) és Varga Gézáról (Jobbik) emlékeznek meg, majd napirend előtti felszólalások következnek.

A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat, további hatvan percben pedig azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az ülésnap végén kezdődhet vita a Minority SafePack kezdeményezéssel kapcsolatban megfogalmazott határozati javaslatról, amelyet a parlament nemzeti összetartozás bizottsága nyújtott be.

Az indítvány elfogadása esetén az Országgyűlés mély megdöbbenését fejezné ki amiatt, hogy az Európai Bizottság teljes egészében elutasította az európai őshonos nemzeti kisebbségek érdekét szolgáló kezdeményezést, így "nem csak az Európai Parlament támogató véleményét hagyta figyelmen kívül, hanem az európai polgárok akaratát is semmibe vette".

Az Országgyűlés csütörtökön és pénteken folytatja ülését, amely április 12-én, hétfőn ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.