Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A NAV a kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot

A NAV a kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot

Az adóellenőrök a kereskedők kétharmadánál találtak szabálytalanságot a főváros két népszerű távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjában, az esetek több mint felében eltitkolták bevételeiket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti 'forró drótot', a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket - írja a közlemény. A pénzügyőrök szerzői joggal védett, illegálisan forgalmazott árut is találtak.

Voltak olyan kereskedők, akik egy nap kétszer is megbuktak, így üzleteiket a NAV minimum 12 napra bezárja. A revizorokhoz csatlakozó végrehajtók több adótartozótól összesen több mint 11 millió forint készpénzt és árukészletet foglaltak le. Az ellenőrzések folytatódnak, így azon túl, hogy a mulasztáson ért árusok magas bírságra számíthatnak, ismételt jogsértés esetén üzletük bezárását is kockáztatják - írja a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.