Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 25. 07:51, hétfő | Sport
Forrás: mti - fotó: Opel Dakar Team

A Szalay, Bunkoczi egység a 48. helyen végzett a Selyemút-ralin

A Szalay, Bunkoczi egység a 48. helyen végzett a Selyemút-ralin

A Szalay Balázs, Bunkoczi László egység a 48. helyen végzett a Selyemút-ralin, amelynek utolsó versenynapján, vasárnap Pekingben volt a befutó.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint a csaknem 11 ezer kilométeres versenyen a céldobogót a Madárfészeknél, vagyis a pekingi Olimpiai Stadionnál állították fel, a rajt helyszíne több mint két héttel ezelőtt pedig egy másik ötkarikás helyszín, a moszkvai Luzsnyiki Stadion volt.

A magyar duó május 9-én Bábolnán, a tereprali országos bajnokság idei második futamán súlyos balesetet szenvedett, mivel körülbelül 160 kilométer/órás sebességgel belehajtott egy árokba. Az autó hétszer megpördült, Szalay válla kificamodott, emellett zúzódásokat és kisebb agyrázkódást szenvedett.

"Tíz hete, a versenybalesetünk után abszolút nem gondoltam, hogy eljutunk idáig. A még mindig nem tökéletes bal vállammal az volt a legnagyobb célunk, hogy beérjünk a pekingi célba, és ez sikerült. Nagyon örülök neki" - nyilatkozta vasárnap a pilóta.

"Maratoni viadal volt, és igazából ez, vagyis a táv jelentette a nehézségét. A szervezés jó volt, de ha rajtam múlna, biztos hosszabbak lennének a mért szakaszok, és rövidebbek az összekötők, hiszen a terepralisok versenyezni szeretnek, nem pedig közúton autózni. Jó ritmusú, homokos szakaszokat jelöltek ki a szervezők, nagyon élveztem rajtuk az autózást, kár, hogy az utolsó napokban már technikai problémák nehezítették a dolgunkat" - mondta Szalay Balázs.

Az autósoknál a Peugeot-val versenyző Cyril Despres, David Castera francia kettős nyerte a Selyemút-ralit, amelyet a Liszi László és Liszi Norbert kedden - autójuk sérülése miatt - feladott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.