Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 04. 10:41, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

A világ legdrágább őszibarackjaiból loptak Kínában

A világ legdrágább őszibarackjaiból loptak Kínában

Felbecsülhetetlenül értékes őszibarackokat lopott három férfi Kínában egy állami kutatógazdaságból.

A tudósok 13 éven át dolgoztak különböző fajták keresztezésén, hogy kinemesítsék a tökéletes barackot, erre három falusi - feltehetően megélhetési bűnöző - éjjel belopódzott a kertészetbe, és teleszedett három szatyrot őszibarackkal. Nem voltak válogatósak, mert legkevesebb tíz fajtából vittek el. Szerencse, hogy a fákat nem vágták ki és vitték magukkal télire tüzelőnek, mert értékük egyenként 70-100 millió forintnyi jüan.
A kísérleti gyümölcsöst máskor szigorúan őrzik, ám nemrégiben utat kezdtek építeni mellette, és emiatt lebontották keleti falát, így a kert tárva-nyitva állt. Ennek ellenére működött az elektronikus riasztó, amely pillanatok alatt felvert álmából több parasztot a szomszédságból. A három tolvaj közül sikerült elfogniuk egyet, ám a rendőrség szerint nem kizárt, hogy zavarodott.
"Még a saját nevét sem tudja megmondani. Úgy véljük, két cinkosa ezért is hagyta hátra" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Szun Jan-an helyi rendőrtisztet.
"Életemben először loptam barackot. A másik két fickó egyike jós, a másik tömjénárus. Azt tudtam, hogy ez egy kutatóintézet, de arról fogalmam se volt, hogy a barackok ennyire értékesek" - mondta az őrizetbe vett férfi a helyi sajtónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.