Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Egy új kutatás szerint az intelligencia szintjét nagyban befolyásolja, hogy hogyan kapcsolódik az agy baloldali prefrontális kérege az agy más részeivel. A kutatók szerint a kapcsolódás mikéntje megjósolhatja az egyéni intelligencia szintet - írja a HealthDay.

A kutatók azalatt tették felfedezésüket, mikor azt vizsgálták, hogyan működik az agy pihenés, illetve különböző mentális odafigyelést igénylő feladatok elvégzése közben.

Megállapították, hogy az intelligencia szint azon múlhat, hogy az említett prefrontális rész mennyire jó kapcsolatban van az agy többi részével. A kutatók szerint ez a prefrontális terület pedig azért olyan fontos, mert tulajdonképpen ez az agyi aktivitás központja, kicsit olyan szerepet tölt be, mint a karmester egy zenekarban, vagyis utasításokat ad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.