Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 07. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Ajtóstul ront be a tél: a hétvégén már havazhat

Esővel és viharos széllel érkezik a hidegfront pénteken; a hétvégén hideg idő várható, a magasabb hegyekben már havazhat is - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek.

Vadász Vilmos tájékoztatása szerint a hidegfront a hajnali órákban éri el az országot. A nap folyamán országszerte fokozatosan beborul az ég, nyugaton jelentős mennyiségű csapadékra is számítani lehet. A szél is megélénkül, viharossá fokozódhat.

A hidegfront hatására pénteken a nappali órákban fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, a délutáni órákban 8 és 19 Celsius-fok között lesz, a Tiszántúlon és az északkeleti tájakon lehet ennél egy kicsit melegebb - tette hozzá.

A hétvégén is hideg időre kell számítani, szombaton 11-16, vasárnap 10-15 fok várható. Eső kevesebb helyen lesz, a magasabb hegyekben hózápor is kialakulhat.

A jövő hét elején ismét többfelé lehet eső, záporeső. Az előrejelzések szerint kedden néhány fokos átmeneti felmelegedés következik, a hőmérséklet 17-22 fokig emelkedhet.

A hét közepétől az ország nagy részén egész nap 15 fok alatt marad majd a hőmérséklet. A hét második felében hajnalban néhol talaj menti fagy is előfordulhat - mondta a meteorológus. (lm)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk