Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 02. 16:48, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Alkoholcsúcs egy cseh nő vérében

Alkoholcsúcs egy cseh nő vérében

Alig hihetően 5,72 ezreléknyi alkoholt mértek a rendőrök egy 43 éves cseh nő vérében, akit csütörtökön délelőtt a morvaországi Otrokovicében ellenőriztek.

A nőre az otrokovicei vasútállomás közelében találtak rá, mert lábai felmondták a szolgálatot. Miután a járókelők kihívták a rendőrséget, azok az első mérés után azt hitték, hogy a műszerük romlott el. A néhány perc múlva megismételt mérésnél azonban a szonda 5,72 ezreléket mutatott ki, s ezt egy későbbi vérvizsgálat is megerősítette - közölte Petr Jaros, a zlíni régió rendőrségének szóvivője.
A kihívott mentőorvos erős alkoholmérgezést állapított meg, és azonnal kórházba utalta.
Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy a Zlíni, illetve a szomszédos Olomouci régióban az alkoholfogyasztás a legmagasabbak közé tartozik Csehországban. Az Olomouci régióban tavaly 100 ezer lakosra 138, míg a Zlíniben 129 súlyos alkoholmérgezés jutott.
Ezekben a régiókban tartják nyilván a legsúlyosabb csehországi alkoholmérgezéseket is. Tavaly áprilisban egy 31 éves vsetíni férfinál 7,78 ezreléknyi alkoholt mutatott ki az alkoholszonda. Az abszolút rekordot egy Milan Curda nevezetű egyén tartja a közeli Semily városból, akinél 2005-ben 7,9 ezreléknyi alkoholt mértek.
Orvos szakértők szerint ők csak a szerencsének köszönhetik életüket. Az emberek döntő része négy ezreléknyi alkohollal a vérében már öntudatlan állapotba kerül, s egyszerűen elalszik.
A prágai sajtó szerint a világrekordot egy lengyel férfi tartja, akinek vérében állítólag 12,3 ezreléknyi alkoholt találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.