Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Október 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Több mint tízezer család juthat új vagy felújított lakáshoz, ha igénybe veszik a jövő év közepétől igényelhető családi otthonteremtési kedvezményt. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt mondta: a támogatást nemcsak új lakás vásárlására, építésére, hanem használt lakás vásárlására és meglévő lakás bővítésére is igénybe lehet majd venni.

A jövő év közepétől, könnyebb lesz állami támogatással ingatlant venni. Az otthonteremtési támogatás kibővítését az emberi erőforrások minisztere jelentette be. Balog Zoltán kifejtette: a családi otthonteremtési kedvezményt, 2015. július 1-től már az egy gyermekes családok is igényelhetik. Összege 700 ezer forint és 1 millió 170 ezer forint között lehet. 'Egyik legfontosabb célunk, hogy úgy erősítsük meg a magyar családokat, hogy egyrészt egyre több gyermek szülessen, másrészt pedig egyre több olyan családban szülessen gyermek, ahol képesek és alkalmasak a szülők a munkavállalásra' – közölte Balog Zoltán, miniszter.

50 négyzetméter körüli lakást keresnek a fiatalok leginkább a megkérdezett ingatlanos tapasztalata alapján. Göröncséri Hajnalka azt mondja: az állami támogatás jelentős segítség lehet a fiatal családoknak és jót tehet az ingatlanpiacnak is. 'Meggyorsítja a fiatalok lakásvételét, tehát nem kell annyit albérletben, vagy éppen a szülőknél lakni, mindenképpen előnyére válna az ingatlanpiacnak' – mondta Göröncséri Hajnalka, a Hajnal Ingatlan Otthonközvetítő tulajdonosa.

Az úgynevezett 'szocpolt', az egyszeri otthonszerzési támogatást, eddig csak új lakások vásárlása esetén lehetett igénybe venni. Az új, kibővített programra a jövő évben, négy milliárd forintot fordítanak. A tárca számítása szerint, 10-11 ezer család juthat így új lakáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során