Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 16. 16:05, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Ápolóra támadt és kiugrott a mentőből egy ittasan tomboló férfi, vádat emelnek ellene

Ápolóra támadt és kiugrott a mentőből egy ittasan tomboló férfi, vádat emelnek ellene

Többször megütötte a mentőápolót az az egészségügyi ellátásra szoruló, ittas férfi, akit éppen kórházba szállítottak Tatán.

A tavalyi eset után közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot most a Tatabányai Járási Ügyészség.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. június 20-án 20 óra 50 perc körül Tatán a Cseke-tó partján tanúsított epilepsziás tünetei miatt egészségügyi ellátásra szorult. A mentőszolgálat állampolgári bejelentésre a helyszínre érkezett. A mentőápoló a férfit a helyszínen ellátta, majd az állapotára tekintettel megállapította, hogy kórházi ellátásra szorul, ezért a sértett és a mentő sofőrje a vádlottat a hordágyon a betegszállító autóban helyezték és biztonsági övvel is a hordágyhoz rögzítették – számolt be az ügyről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

Kifejtve, hogy a jármű Vértesszőlősön járt, amikor a vádlott kikapcsolta a biztonsági övét, majd a betegszállító ágyról felállva nekiesett az ajtón lévő ablakburkolatnak, majd menet közben kinyitotta a jármű oldalsó tolóajtaját, melyet a vezetője észrevett és ezért megállt. A vádlott ekkor az úttestre ugrott, miközben a sértettet szidalmazta, trágár szavakkal illette. Ezt követően a mentőápoló megpróbálta kezével lefogni a férfi karját, aki dulakodás közben megütötte az ápoló alkarját, fejét, száját, 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérülést okozva ezzel.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a szabadságvesztés mértékét és felfüggesztés próbaidejét egyaránt 2 évben állapítsa meg – írta az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni