Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 29. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Árad a Tisza felső szakasza, beüzemelték az uszadékszedő láncot

Árad a Tisza felső szakasza, beüzemelték az uszadékszedő láncot

Beüzemelte pénteken, már másodszor a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt a magyar fejlesztésű és kivitelezésű uszadékszedő láncot, ami a megáradt Tiszán érkező nagy mennyiségű szennyeződés összegyűjtésére szolgál

- közölte a helyszínen az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az MTI-vel.

Láng István elmondta, a Tisza sodrásában érkező, illetve a hullámtérre kisodródott hatalmas mennyiségű szemetet kamerás felvétel jelezte a szakembereknek, ezért pénteken ismét munkába állították az uszadékszedő láncot. Előzőleg, február 4-én már összegyűjtötték ezen a módon a szemetet, akkor 100 köbméter volt az egész napi mennyiség.

A művelet egyre hatékonyabb, ugyanis pénteken délelőtt 11 óráig már 30 köbméter fölötti szemetet sikerült összeszedni - mondta.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a helyszínen tájékozódott arról, hogy a jórészt külföldről - Ukrajnából és Romániából érkező tiszai szennyeződést mekkora gépparkkal és emberi erőforrással sikerül felszámolni. Elmondása szerint kemény munkáról győződött meg, a hóesésben, fagyban is dolgoztak a vízügyi dolgozók és az önkéntesek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azon dolgozik, a kormány klímavédelmi akcióterve megvalósuljon, ennek részeként visszaváltható üveg- és műanyag palackok váltsák fel a mostani PET-palackokat, amelyek a folyók szennyezésének zömét teszik ki - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Címkék: áradás, tisza, uszadék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.