Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 26. 17:59, kedd | Belföld

Ausztriában dolgozol és szeretnéd tudni, milyen juttatásokat igényelhetsz külföldről?

Ausztriában dolgozol és szeretnéd tudni, milyen juttatásokat igényelhetsz külföldről?

Mi ebben is segítünk Neked!

Régóta ismerjük egymást és tudom, hogy fontos számotokra a folyamatos fejlődés, fejlesztés. Ez a szolgáltatás a legújabb?

Igen. Felmértük az igényeket és rájöttünk arra, hogy van olyan piaci rés, amiben elsők tudunk lenni az ügyfeleink kiszolgálását illetően. Ez számunkra nagyon fontos! Nem kevés időt és energiát fektettünk abba, hogy kiépítsük a kapcsolatainkat mind az itthoni, mind pedig az ausztriai hivatalokban, intézményekben.

Más is így kezdi, nem?

Valószínűleg igen. E nélkül ugyanis nehéz lenne minden adminisztrációt elvégezni. Sőt, néha még ez is kevés. A tapasztalat azt mutatja, hogy kell az ügyfelek mögé egy olyan érdekképviselet, aki a fordításban és a jogi szabályozásban is kellőképpen eligazodik. Mi igyekszünk ennek a kritériumnak is maximálisan megfelelni.

Milyen szolgáltatásokról beszélünk konkrétan?

  • Adóbevallások: Adóbevallási kötelezettség ugyan csak 5 évente van Ausztriában, de minden munkavállalónak érdemes évente elkészíttetnie, hiszen jelentős összegeket lehet visszaigényelni. Egy átlagos jövedelem mellett könnyen összejöhet évente 1000-2000 Euró is.
  • Családi ellátások – Családi pótlék, Gyes, Gyed igénylés: Ausztriában az igénybe vehető támogatások összege és köre is szélesebb, mint idehaza. A családtámogatási rendszer minden munkavállaló számára elérhető. A családi pótlék összege a gyermekek életkorának előre haladtával nő, azaz minél nagyobb a gyermek, annál nagyobb a folyósított összeg is. A Gyed kifizetése is jóval racionálisabb szomszédos országunkban, mint nálunk. A kismama már szülés előtt eldöntheti, hogy mennyi ideig marad majd a gyermekkel otthon, és ennek függvényében kérheti a folyósítást 12-30 hónapig, ami akár 6 hónappal is meg hosszabbítható, ha a házastárs, élettárs is eltölt bizonyos időt a gyeden!
  • A pontos összegeket egy táblázatban foglaltuk össze, mely megtekinthető weboldalunkon.
  • Egészségbiztosítási ügyintézés: Ahhoz, hogy Ausztriában a munkavállaló jogosult legyen egészségügyi ellátásra, úgynevezett e-cardra van szüksége.
  • Hitelek Ausztriából: Sajnos a közel múltban történt hitelezési válság miatti törvénymódosítások szinte teljesen kizárták az ausztriai munkavállalók számára korábban elérhető, olcsó jelzáloghitel felvételét. Van azonban egy kiskapu, egy lehetőség amit, mindenképpen érdemes körül járni.
  • Hazai vállalkozók külföldi vállalásainak bejelentése
  • Egyéb ügyintézések

Mondanál pár szót arról a bizonyos kiskapuról?

Mivel ez a lehetőség teljesen egyéni, ezért csak azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk fel, akiknél megoldható a kivitelezés. Ezt azonban minden esetben egy személyes találkozó és egy részletes pénzügyi kalkuláció kell, hogy megelőzze. Itt ennyit tudok róla elmondani.

Értem. Akkor beszéljünk az egyéb lehetőségekről!

Rendben. Egyéb lehetőség az utazási kedvezmény, a beiskolázási támogatás is, de elsősorban nem ezekre utalunk a hirdetésben.

Hanem?

Itt elsősorban arra a réspiacra utalunk, amit máshol nem kap meg az ügyfél. Ez pedig a komplex pénzügyi felülvizsgálat és tanácsadás. Alkuszcégként meg vagyunk győződve arról, hogy ma már nem szabad hosszútávon egy bizonyos bankhoz, biztosítóhoz ragaszkodni pénzügyeinket illetően. Ennek oka elsősorban az, hogy egyre nagyobb a verseny ezek között a cégek között is. Azok a szerződések, amiket 5-10 éve kötöttek az ügyfelek, ma már teljesen más költségekkel járnak. Amíg 10 évvel ezelőtt a szerződések felülvizsgálatát 5-10 évente javasoltuk, ma ez a szám 2-3 évre csökkent.

Ez természetesen nemcsak az ausztriai munkavállalókat érinti, viszont az ügyintézések alkalmával az itthoni megtakarítások, számlavezetések felülvizsgálata is szóba kerül - hiszen nagyon sokat lehet velük spórolni -,s ha az ügyfél szükségesnek látja, akkor ezeken is módosítunk.

Köszönöm Fazekas Norbertnek, a Global Alkusz üv.nek ezt a beszélgetést! Remélem, olvasóink sok hasznos információt kaptak és megfogadják azt a néhány tanácsot is, amit a szakemberek javasolnak.

szerkesztő: Nemes Claudia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár