Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 14. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Az első hópelyhek után hidegrekordok is megdőltek

Az első hópelyhek után hidegrekordok is megdőltek

A hétvégén lehullott első hópelyhek után hidegrekordok is megdőltek. Hétfőn Kékestetőn még a legmelegebb órákban is 2 Celsius-fok alatt maradt a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az elmúlt napokban egyre hűvösebbre fordult az időjárás. Vasárnap délután a Mátrában lehullottak az első hópelyhek. Hétfőn pedig - a meteorológiai szolgálat mérései alapján - mind az országos, mind a fővárosi napi legalacsonyabb csúcshőmérsékleti rekord megdőlt. Kékestetőn csak 1,9 fokig melegedett a levegő. Budapesten is hidegebb volt a szokásosnál: János-hegyen csak 4,7 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: mostanáig mind országosan, mind a fővárosban 1914-ben volt a leghidegebb október 12-e. Akkor Dobogókőn 3,1 fok volt a maximumhőmérséklet. A budapesti rekord pedig 5,3 fok volt.

Az előrejelzés szerint a Kárpát-medence időjárását szerda estig ismét mediterrán ciklon alakítja. Bár kissé enyhébb, de több hullámban nedves levegő érkezik a térség fölé, főként a Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. A meteorológiai szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint szerdán az eső, zápor mellett nyugaton és a Dél-Dunántúlon jobb eséllyel délutántól egy-egy zivatar is várható. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokban kisebb területen - legnagyobb eséllyel Zala, Vas és Somogy megyében - akár 30-50 milliméternyi eső is hullhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán 4-10 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 9-15 fok között várható. Az Észak-Alföldön lesz enyhébb az idő.

Címkék: , hideg, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.