Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 13. 15:08, hétfő | Életmód
Forrás: mti

Az internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat

Az internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat

A fiatalokat célzó internetes zaklatás (cyber bullying) évekre összetöri az áldozatokat - mondta Ormos Zoltán internetes szakjogász hétfőn az M1 csatornán.

A szakértő felsorolása szerint ilyen zaklatásnak minősül a kiközösítés, a csúfolás, a hazugságok terjesztése, a rágalmazás és becsületsértés, súlyos esetekben a szexuális jellegű, a gyerekeket, tiniket nem teljes öltözetben mutató képek közzététele. Utóbbiak jelentős büntetési tétellel fenyegető bűncselekmények - fűzte hozzá.

Közölte: tíz gyerekből csak egy mer beszélni a sérelmeiről, amelynek okai között említette, hogy így az is kiderül, mennyi időt töltenek internethasználattal. Ormos Zoltán szerint az internetes zaklatás ellen a szülők azzal is tehetnek, ha korlátozzák a gyerek képernyő előtt tölthető idejét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.