Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Az új VW Golf lett a világ legjobb autója

Az új VW Golf lett a világ legjobb autója

Ahogy a Párizsi Autószalon apropóján kihirdettük az európai év autója címet, úgy most New York-ban a világ legteljesebb négykerekűjének járó aranyérem is az új Volkswagen Golf nyakába került. A népautó hetedik generációja olyan ellenlábasokat utasított maga mögé, mint a Mercedes Aosztály, a Porsche Boxster, vagy éppen a Toyota GT-86.

Ezzel együtt a német márka 2009 óta a hatos Golf, a Polo és az Up! után negyedik alkalommal hódítja el a 23 nemzet 66 zsűritagja által megítélt serleget. „Megfelelő méreteken belül tágas, praktikus, kényelmes, az evolúciós lépcsőfok jegyében friss megjelenésű autó új motorokkal, funkciókkal, biztonsági berendezésekkel, ráadásul vezetni is élvezetes. Ha valaha létezett egy olyan autó, ami mindenkihez szól, akkor az a Golf” – fogalmaz a hivatalos sajtóközlemény.

A műszakilag legfejlettebb autónak járó díjat a 911-es babérjaira törő Boxster–Cayman páros nyerte, a formatervezésért járó kitüntetés a Jaguar F-Type polcait díszítheti, míg környezettudatosságáért a New York Times botránya ellenére is a Tesla Model S került jutalmazásra.

A hetes Golf megújulásának egyik vezényszava a takarékosság lesz: a teljes palettára vetítve 23 százalékkal nagyobb hatékonyságot ígérnek a mérnökök. Ebben legnagyobb szerepe az elődnél és persze a konkurenciánál messze könnyebb alapnak, az MQB platformnak, illetve a csekély étvágyú turbós benzin- és dízelmotoroknak van, a csekély légellenállásról (0,27-es tényező) és az okosan működő dupla kuplungos DSG automataváltókról nem is beszélve.

Címkék: autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.