Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 22. 14:11, vasárnap | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Balzsay Károly T. K. O.-val védte meg vb-címét

Balzsay Károly T. K. O.-val védte meg vb-címét

A schwerini gálán a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki övéért csapott össze az Universum két nagyközépsúlyú bunyósa, Balzsay Károly és Dimitri Sartison.

A címvédő magyar bunyós elsöprő támadása után a mérkőzésvezető az utolsó percben beszüntette a küzdelmet. Így Balzsay Károly maradt a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka!

1–2. menet

Balzsay Károly este fél tizenkettőkor lépett a ringbe, hogy Dimitri Sartison ellen megvédje a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A schwerini Sport and Congress Centerben mintegy 4000 néző előtt kezdődött az összecsapás.

Az első menetben tapogatózás folyt, óvatos távolságkeresés mindkét részről, Balzsay lábon jól mozgott a jobb térdén védővel bokszoló ellenfelével szemben. Nem voltak nagy ütések. A második menetben pontosabb volt a magyar címvédő, bár Sartison is aktívabb lett. Ennek ellenére nem volt sok értékelhető ütés.

3–4. menet
A harmadik menetben Sartison aktívabb lett, de Balzsay jobbegyenesekkel megállította. Úgy tűnt, Karesz fizikailag jobb állapotban van, bár a menet végén két balhoroggal testre indított két ütést. A negyedik körben Sartison a közelharcokat erőltette, Balzsay hamar rájött, ez nem az ő világa, kilépett ellenfele ütőtávjából. Igaz, néha ottmaradt, jó elhajlásokból kezdeményezett.

5–6. menet

Az ötödik menetben Sartison belelendült, de ütéseit egy kivételével a címvédő hárította, jobbegyenesekkel visszatámadott, más kérdés, hogy egy-egy ütés után nem tudott kombinációkkal operálni. A hatodik menetben sem tudott egyik bunyós sem a másik fölé kerekedni, bár a kihívó két jobbhorga ült Balzsay fején, aki egyébként jól védte az ütéseket. A menet végére fölénybe került a magyar.

7–8. menet

A hetedik felvonásban Balzsay horgokkal próbálkozott, általában talált, de néha ottmaradt az ellenfél stílusának jobban fekvő belharcban. Ez a szakasz döntetlenszagú volt. A nyolcadik menet elejét Sartison megpörgette, Balzsay beszedett egy jobbegyenest, de válaszként Karesz egy balegyenessel keresztbe verte a kihívót. A menetek végére Sartison elfáradt, de annyira nem, hogy figyelmetlen lett volna.

9–10. menet

A kilencedik menet első percének végén Balzsay határozott fölénybe került, egyre többször tudott ballal indítani, Sartison az ütések nagy többségét beszedte. Állóháború alakult ki, szemre nem volt szép a küzdelem, a végén Balzsay két pontos ütéssel búcsúzott. A tizedik menet nagy kérdése volt, hogy a fáradó bokszolók közül melyik koncentrál jobban. A második percet Balzsay jól megpörgette, ekkor egyértelmű fölénybe került. A vége kiegyenlített küzdelmet hozott.

11–12. menet

A tizenegyedik felvonásban mindketten fáradtnak látszottak, Balzsay volt frissebb. Testközelben nagy ütésváltásokat láthattunk, a címvédő néhányszor remekül indított, a közönség vastapssal jutalmazta a látványos menetet. Az utolsó menetben Karesz egy remek jobbegyenessel padlóra küldte ellenfelét, a számolás után próbált rámenni Sartisonra, de a kazah-német kibírta a nyomást. Nem úgy az utolsó percben, amikor is a mérkőzésvezető Balzsay mindent elsöprő támadása után beszüntette a küzdelmet. Karesz maradt a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.