Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 12. 08:45, szerda | Belföld
Forrás: mti

Baseballütővel okozott koponyatörést szeretője férjének – Elítélték

Baseballütővel okozott koponyatörést szeretője férjének – Elítélték

Nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit kedden, aki baseballütővel nyílt koponyatörést okozott szeretője férjének - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit az előzményeket felidézve közölte: a vádlott 2017 nyarán szerelmi kapcsolatba került a sértett feleségével, a nő hozzá és a férfi másodrendű vádlottként szereplő édesanyjához költözött. A két férfi között emiatt feszült viszony alakult ki, a vádlott korábbi nézeteltérésük miatt háza felgyújtásával is megfenyegette a sértettet.

Egy napon a férj az ismerőseit vitte kocsival, amikor megpillantotta felesége szeretőjét az út szélén. Megállt, hogy szóvá tegye fenyegető üzeneteit, ez a szóváltás pedig dulakodásig fajult.

Amikor a férj visszaült a kocsiba és elindult, a vádlott anyja téglával betörte az autó szélvédőjét, veszélyeztetve ezzel a bent ülők testi épségét.

A sértett a kocsiból kiszállva visszaindult az asszonyhoz. A nő fia ekkor egy baseballütővel úgy fejbe ütötte haragosát, hogy az az árokba esett, és felkelni már nem tudott, életveszélyes nyílt koponyatörést szenvedett.

A bíróság előtt a vádlottak azt állították, hogy nem ők okozták a sérülést, hanem egy akkor éppen náluk tartózkodó ismerősük. Az asszony arra is rávette kiskorú gyermekét, hogy hazudjon a bíróságnak, vallja azt, hogy ő hajította a kocsi után a téglát.

Az anyjához hasonlóan büntetett előéletű férfira életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli hamis vád, valamint zaklatás miatt hat év börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Anyját közlekedés biztonsága elleni bűntett, hamis vád, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.