Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2016. Március 30. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: kisalfold.hu, nyugat.hu

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Bombariadó Szombathelyen - Késnek a GYSEV vonatai is

Teljesen lezárták szerdán reggel a szombathelyi pályaudvart. Egy férfi azt közölte: bomba van az épületben.

A szerda hajnali bombariadó után 8.45-kor lezárult a szombathelyi állomásépület átvizsgálása. A vonatforgalom megindult, a vasúti közlekedésben azonban délelőtt késésekre kell számítani, a menetrend szerinti közlekedés várhatóan a kora délutáni órákra áll helyre.
A szerda hajnali bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A vonatközlekedés az alábbiak szerint alakult: Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat.

A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább.

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig közlekednek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat.

Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik.

Amennyiben a vasúttársaság engedélyt kap, a Szombathelyről 9.10 perckor induló InterCity vonat plusz három kocsival megerősítve indul el Budapest irányába - közölte a vasúttársaság.

A rendőrség engedélyével részlegesen megindult a vonatforgalom a szombathelyi vasútállomáson: az 1-es vágányra, valamint az A-B vágányra már érkezhetnek szerelvények, ugyanakkor a vasútállomásról továbbra sem indulhatnak vonatok - közölte a GYSEV-re hivatkozva a nyugat.hu.
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A vasútállomás környékét teljesen lezárták. Fotó: nyugat.hu
A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, valamint a csatlakozó vonalakon jelentős késésekre lehet számítani.
A nyugat.hu úgy tudja, egy férfi fenyegetőzött bombával, ami a jelenlegi helyzetben súlyosabb fenyegetésnek minősülhet, mint ha tíz évvel ezelőtt jelenti be a "„bombát"".

Szerdán reggel a vasútállomás környékét hermetikusan lezárták. A Széll Kálmán utca nagy részén, és a Nádasdyban sem lehet közlekedni. A helyszínen van a készenléti rendőrség is.

A GySEV hivatalos közleménye

Bombariadó miatt ma hajnalban kiürítették a szombathelyi vasútállomást. A személyvonatok jelenleg a szomszédos állomásokig (Vép, Ják-Balogunyom, Acsád, Püspökmolnári) közlekednek és onnan is indulnak. Szombathely és Acsád, Szombathely és Vép valamint Szombathely és Püspökmolnári között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szombathely-Kőszeg vonalon szünetel a vonatforgalom, a két település között a menetrend szerint közlekedő autóbuszokon elfogadják az érvényes vonatjegyeket és bérleteket.

Címkék: bomba, Szombathely

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 09:01, csütörtök | Belföld

Napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte - nyilatkozta a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán a közmédiának.

2020. Október 29. 08:00, csütörtök | Külföld

Az EU 100 millió eurót mozgósít gyorstesztek vásárlására

A koronavírus terjedésének megfékezése céljából az Európai Bizottság a gyors antigéntesztek közvetlen megvásárlásához és eljuttatásához a tagállamok számára 100 millió eurót (mintegy 36 milliárd forint) mozgósít

2020. Október 29. 07:05, csütörtök | Belföld

Többfelé sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Többfelé tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Október 29. 07:00, csütörtök | Bulvár

Gyere el és próbáld ki! Nem fogod megbánni!

Park Szeparé Magic Home - Te és a Család!