Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Augusztus 07. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bőrspraytől gyorsan gyógyul a lábszárfekély

Bőrspraytől gyorsan gyógyul a lábszárfekély

Egy-egy réteg bőrsejttel vonja be a sebet az a spray, amellyel amerikai és kanadai kutatók jó eredményt értek el lábszárfekélyek gyógyításában.

A The Lancet című brit orvosi folyóiratban ismertetett tanulmányba 228 embert vontak be, akik mindegyikének nyílt, hónapok óta fennálló lábszárfekélye volt. A klinikai próba eredménye szerint a bőrspray segítségével nagyobb eséllyel és gyorsabban gyógyultak a sebek.
A lábszárfekélyeket nehéz kezelni, a leggyakrabban alkalmazott kompressziós kötésekkel hat hónap leforgása alatt a fekélyeknek csak 70 százaléka gyógyul.
A tesztben alkalmazott spray adományozott bőrsejteket tartalmazott, valamint véralvadási fehérjéket. A legjobb eredményt azoknál érték el, akiknek fekélyét 14 naponta fújták be a bőrsprayvel.
A sebek mérete már az első kezelés után csökkenni kezdett, és három hónap elteltével a páciensek 70 százaléka gyógyult volt, amikorra a más kezelésben részesülteknek csak 46 százaléka gyógyult meg - idézte a tanulmányt a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news/health-19093302).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV