Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Június 05. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Június 5-ig - azaz máig - nyújthatják be kárigényüket a Quaestor-kötvényesek, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A kártalanításra a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott - vagy ilyenként megjelölt -, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai jogosultak. Ennek feltétele, hogy megfizették a kötvények ellenértékét, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve hogy teljesült-e, továbbá, hogy április 18-án a kötvénykibocsátásból eredő követeléssel rendelkeztek a felsorolt gazdasági társaságokkal szemben.

A kérelmet a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére kell postán elküldeni, vagy az erre kijelölt 26 kormányablakon keresztül lehet benyújtani, kizárólag az erre szolgáló űrlapon. A jogosultnak igazolnia kell az értékpapírszámláján nyilvántartott kötvények mennyiségét, illetve az őt illető követelés összegét.

A QKKA a Befektetés-védelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket, amivel a teljes követelést megvásárolja. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezer Quaestor-kötvényes van, akinek fiktív vagy valós kötvény van a követelése mögött. A Beva korábbi vezetője pár héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy több mint 1000 befektetőnek van 30 millió forint feletti követelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;