Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 19. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: mti

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

A szerelvényeknek adottságainak megfelelő, Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV 2020-tól a 11 új, emeletes KISS motorvonatot.

Közleményében a vasúttársaság a Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalak jelentős forgalmával indokolta az emeletes járművek elhelyezését.

Közlekedésüket egyik vonalon se hátráltatja műszaki akadály, csupán akkor, ha a nyári menetrendi időszakban a Balaton és Velencei tó felé is közlekednének. Utóbbi esetben a MÁV szükségesnek látja a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagút átépítését. A beruházás műszaki megvalósítását és finanszírozását a járműbeszerzési projekt keretében a MÁV és a MÁV-START közösen vizsgálja - írták.

A MÁV-START Zrt. 2017. augusztusában írt alá szerződést 11 emeletes KISS motorvonat szállításáról a Stadler Bussnang AG.-vel. 2018 decemberében újabb 8 szerelvényről állapodtak meg, és további 21 vásárlását tervezik. A korszerű utastájékoztató rendszerrel, wifivel, hálózati csatlakozókkal és kamerarendszerrel fölszerelt járművek a főváros környéki szakaszok mellett az újszászi, a székesfehérvári és a győri vonalon is forgalomba állhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.