Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 23. 07:29, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Csaknem 15 fokos hőmérséklet-különbséget is mértek az országban

Csaknem 15 fokos hőmérséklet-különbséget is mértek az országban

A melegrekord ugyan nem dőlt meg, de az ország északnyugati és délkeleti területei között csaknem 15 Celsius fokos hőmérséklet-különbséget mértek szerdán - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A különbség oka, hogy míg az ország nagy része fölé szinte zavartalan napsütés mellett meleg levegő áramlott dél felől, addig a tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer hatására az Alpokalja és a Kisalföld térségébe hidegebb levegő érkezett, valamint be is felhősödött az ég.

A március 22-i maximumhőmérsékleti rekord 27 fok, amelyet 1974-ben Pátyodon mértek. Ettől csak 1,2 fokkal maradt el a szerdai legmagasabb hőmérséklet, amelyet Dombegyházán mértek - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint csütörtökön délelőtt alapvetően napos idő várható, ugyanakkor főként az északi, északkeleti országrészben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 4-10, a legmagasabb 18-24 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.