Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 23. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Családban marad: Mercedes-kereskedő nyerte a Mercedes-licitet

Családban marad: Mercedes-kereskedő nyerte a Mercedes-licitet

Kiemelkedő érdeklődés és rekordot hozó licitet követően 20,11 millió forintért talált gazdára a Magyarországon gyártott első Mercedes-Benz B osztályú személyautó a Vatera online piacterén.

A gyár a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak (NGYSZ) ajánlotta az autóért kapott árat.

A jótékonysági aukció több mint 41 ezer érdeklődőt vonzott a három hét alatt. Az aktív licitálóknak - összesen 374 ajánlat érkezett - köszönhetően a Vaterán folyó árverés már félidejében megdöntötte a portálon zajló jótékonysági aukciók rekordját: a korábbi csúcstartó a 2010 nyarán megrendezett Jéggel a víz ellen elnevezésű árveréssorozat volt. Akkor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az árvízi mentésben részt vevő szendrődi tűzoltók javára.

"A gépjármű nemcsak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz" - fogalmaztak a szervezők. "Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja gyermekek életkörülményeinek javítása" - fogalmazott Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária ügyvezető igazgatója.

A szombat este véget ért licit győztese a Jász-Plasztik Autócentrum, a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése lett. A kereskedés hamarosan átveheti a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult, piros színű ügyfélautót.

Az online piactér 2008 óta szervez rendszeresen kiemelt karitatív aukciókat. Eddig már több mint 50 jótékonysági licit futott a portálon.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.