Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2015. Február 12. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Csökkenthető a büntetés mozgáskorlátozott helyen való parkolósért?

Csökkenthető a büntetés mozgáskorlátozott helyen való parkolósért?

Csökkenthető-e a büntetés, ha a vétkes elismer a mozgáskorlátozott helyen való parkolós, de magasnak találja az érte járó büntetést? Erre ad választ az onlinejogsebesz.hu! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Hipermarket parkolójában álltam meg figyelmetlenségből mozgáskorlátozott parkolóhelyen, családi parkolóhely helyett. Ugye egyik oldalon ez, másikon az van. Mondanom sem kell, hogy vasárnap este történt, kb. 200 üres parkolóhely volt mindenhol. Mikor kijöttem kislányommal, akkor láttam, hogy a szélvédőn van a kis cetli, hogy rendszámtábla alapján feljelentett a rendőrség. Most kaptam a levelet, hogy tanúvallomást kell tennem. Az lenne a kérdésem, hogy nincs olyanra mód, hogy a kiszabandó 100 000 helyett, csak 50 ezer lenne a büntetés?? Esetleg enyhítő körülménynek mit lehetne tekinteni? Tudom, hogy bután hangzik, de a hangosbemondóba, ha bemondják a rendszámot, kb 2 perc alatt ott vagyok, és akkor csak 50 ezer lenne a büntetés??? Ez csak jóindulattól függ?? Eőre is nagyon köszönöm a segítséget!!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Sajnos a rendőrségnek nem feladata, hogy az elkövetőt hangosbemondón keresse. A mozgáskorlátozott helyen való jogosulatlan parkolás tételes büntetés alá esik, amely – Ön által is tudottan – 50.000.-, illetve 100.000,- Ft.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy tanukénti meghallgatása során próbálja “lesírni” 50.000,- Ft összegre a büntetést.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 12:02, szombat | Belföld

Két különrepülő megy az Amerikában rekedt magyarokért

Két különrepülőgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért a jövő héten - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter péntek este a közösségi oldalán. Szijjártó Péter azt kérte,

2020. Március 28. 08:57, szombat | Belföld

A digitális térben zajlik idén a Föld órája

A digitális térben zajlik idén a Föld órája, a Természetvédelmi Világalap (World Wildlife Foundation, WWF) március utolsó szombatjára idén is meghirdetette a kezdeményezést - közölte a WWF Magyarország az MTI-vel.

2020. Március 28. 08:45, szombat | Belföld

Csaknem hatszázezer a koronavírus-fertőzöttek száma a világban

Világszerte 597 335-en fertőződtek meg az új koronavírussal, a halottak száma 27 365, a gyógyultaké pedig 131 712 - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.

2020. Március 28. 08:01, szombat | Belföld

Meghalt egy újabb beteg a koronavírus miatt, nőtt az azonosított fertőzöttek száma

343-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és meghalt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg - írta a koronavirus.gov.hu szombat reggel.