Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Czomba: Továbbra is maradnak a járulékkedvezmények

Czomba: Továbbra is maradnak a járulékkedvezmények

A harmadik negyedéves adatok szerint 24 ezerrel kevesebb a munkanélküli, és 54 ezerrel több a foglalkoztatott, mint tavaly ilyenkor, emellett ez a 40. olyan hónap, amikor pozitív foglalkoztatási ráta - hangzott el a Kossuth Rádió G7 című műsorában. Az államtitkár kiemelte: képzésekkel, átképzésekkel segítik majd a jövőben azokat, akiknek a szaktudása nem felel meg az új követelményrendszernek.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kifejtette: az országnak vannak olyan térségei, ahol a versenyszféra évtizedek óta nem tud olyan mértékben jelen lenni, mint ahogy azt szeretnék. 'A mindenkori kormánynak ezeken a helyeken arról kell döntenie, hogy segélyt vagy munkát adjon az itt élőknek. Mi az utóbbit választottuk, és most már számos településen arról számolnak be, hogy várják és igénylik a közfoglalkoztatást az emberek, jó irányban haladunk' - jelentette ki Czomba Sándor. Hozzátette: amíg a versenyszféra nem tud nagyobb létszámban alkalmazni embereket, addig ezzel az eszközzel is segíteniük kell.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a járműgyártás egyértelműen húzóágazat, ráadásul a beszállítók révén sok kis- és középvállalkozást sikerült becsatlakoztatni. Czomba Sándor a mezőgazdaság és az építőipar szerepét is hangsúlyozta, mert ezek a szektorok nagy létszámban képesek foglalkoztatni alacsony képzettségű embereket is. Mint mondta: a legutóbbi adatok alapján úgy tűnik, hogy az építőipar is kilábal a gödörből, 'elsősorban a mélyépítészet viszi a prímet', a magasépítészet terén pedig van még teendő, de szavai szerint a következő években itt is előrelépés várható.

Az államtitkár kiemelte: képzésekkel, átképzésekkel segítik majd a jövőben azokat, akiknek a szaktudása nem felel meg az új követelményrendszernek, és a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetnek a munkahelyvédelemre, különösen a veszélyeztetett korúak és helyzetűek esetében. A pályakezdő fiatalokkal kapcsolatban kiemelte: bár a START-kártya megszűnik, a korábban jól működő járulékkedvezményeket, 'ha nem is ilyen formában és névvel, de a 2014-2020-as időszakban is szeretnénk működtetni' - mondta Czomba Sándor a Kossuth Rádiónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár