Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 19. 18:46, szerda | Belföld
Forrás: mti

Délutánig 172 riasztást kaptak a tűzoltók

Délutánig 172 riasztást kaptak a tűzoltók

Szerda délutánig 172 esetben riasztották a tűzoltókat országszerte, több mint felét a viharos szél és a havas, esős időjárás okozta károk miatt

- mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek. Mukics Dániel tájékoztatása szerint 80 esetben közlekedési baleset, 92-ben pedig leszakadt faág, kidőlt oszlop, vagy megrongálódott vezeték miatt kellett intézkedniük.

Elmondta azt is, az ország több megyéjében is az áramszünet okoz problémát. Bács-Kiskun megyében 24 településen nincs áram, ami 12 ezer fogyasztót érint, Csongrád megyében 6 településen szünetel az áramszolgáltatás, ez 1500 fogyasztót érint, míg Heves megyében két települést és mintegy 400 fogyasztót érint a probléma.

Hozzátette, a szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak, így egyre kevesebb települést érint az áramszünet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.