Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 09. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy szabadmászó kapaszkodott fel London legmagasabb épületére

Egy szabadmászó kapaszkodott fel London legmagasabb épületére

A felvételek szerint mindenfajta biztonsági felszerelés nélkül kapaszkodott fel egy férfi hétfő hajnalban London legmagasabb épületére, a csupa üveg The Shard felhőkarcolóra.

A rendőrséget helyi idő szerint reggel 5 óra 15 perckor hívták ki a brit főváros Southwark kerületében magasodó épülethez - írja a BBC hírportálja.

A Twitterre nem sokkal később felkerült videofelvételen egy férfi látható, amint a 309 méter magas felhőkarcoló oldalán kapaszkodik, látszólag kötelek és tapadókorongok nélkül.

A mutatvány után a férfi bemászott az épületbe, ahol a rendőrök beszéltek vele, de nem tartóztatták le.

Az éles kontúrjai miatt The Shard (üvegszilánk) névre keresztelt épület üzemeltetőjének szóvivője elmondta, szerencsére senki nem sérült meg a veszélyes mutatvány során és együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában.

A felhasználók a közösségi médiában adtak hangot véleményüknek a hajnali attrakcióval kapcsolatban. Sokakat megdöbbentet, hogy valakinek hétfő kora reggel van energiája megmászni egy felhőkarcolót.

Az épület csúcsára két éve kapaszkodott fel a CassOnline nevű londoni mászó, aki YouTube-csatornáján közvetítette is a mutatványt.

2013-ban a Greenpeace aktivistái az északi-sarkköri olajfúrás elleni tiltakozásul mászták meg a tornyot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.