Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 22. 15:06, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egymilliárd forint adót csalt el egy fővárosi bűnbanda

Egymilliárd forint adót csalt el egy fővárosi bűnbanda

Vádat emeltek hét ember ellen, aki fiktív számlázással több mint egymilliárd forint adót csalt el – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-t.

Ibolya Tibor főügyész közölte: a vádirat szerint két testvér, egy 44 és egy 42 éves férfi 2011-től különféle elektronikai, műszaki és háztartási gépek magyarországi kereskedelmével foglalkozott amerikai és Seychelles-szigeteki tulajdonosi hátterű cégeken keresztül. Színlelt számlázási láncolatot alakítottak ki, hogy a tevékenységük után keletkező általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettséget csökkentsék.

A fiktív számlákat kiállító céghálózat megszervezését a 44 éves férfi irányította, aki több embert is bevont a bűncselekménybe, például a hamis számlák leplezésére is alkalmas számlázóprogramot kifejlesztő informatikust.

A bűnszervezet magyar és szlovák cégeket, Szlovákiában bérelt raktárokat használt, és a költségvetésnek több mint egymilliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói 2016 márciusában számolták fel a bűnszervezetet. A főügyészség hét ember ellen emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken, letöltendő fegyház- és börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.