Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 23. 12:04, szerda | Belföld
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: police.hu

Egyre több a fix sebességellenőrző

Egyre több a fix sebességellenőrző

Folyamatosan végzi a rendőrség a fix sebességellenőrzők telepítését az országban, így hamarosan a közlekedők már úton-útfélen találkozhatnak ilyen berendezéssel.

A rendőrség szerint még azonban „csak” a sebességet mérik, az egyéb szabálysértéseket csak tesztelést követően figyelik a kamerák.

Országszerte egyre több helyen találkozhatunk kihelyezett új típusú, fix sebességellenőrzőkkel, folyamatosan végzi ugyanis a rendőrség a berendezések telepítését. Az információ az Országos Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szolgálata is megerősítette, részleteket, így a pontos helyszíneket azonban egyelőre még nem árulta el. A hatóság azt viszont korábban kifejtette, hogy év végéig összesen 365 új típusú – Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot – hoz létre.

„A rendszer kiépítése ütemszerűen zajlik, az első néhány ellenőrzési helyen már elkészült az infrastruktúra, az ellenőrző eszközöket is felszerelték, azonban csak az eredményes tesztek követően indul be ezekkel a sebességellenőrzés” – közölte a rendőr-főkapitányság.

Ezek a készülékek, ahogyan a rendőrség új mobil sebességellenőrzői is, képesek a sebesség mellett számos egyéb szabálysértés is rögzíteni. A rendőrség szerint egyelőre csak az alapfunkcióik működnek, így a sebességmérés, automatikus rendszámfelismerés, forgalomszámlálás és forgalomtorlódás jelzés. Más közlekedési jogsértések dokumentálására – biztonsági öv használatának elmulasztására, szabálytalan sávváltásra, záróvonal átlépésre, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatára, a tiloson áthajtásra, a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megszegésére – csak alapos tesztelést követően kerülhet majd sor.

A teljes beüzemelésről, ahogy az ORFK fogalmazott, a korábbi gyakorlatuknak megfelelően a sajtón keresztül időben tájékoztatja majd a közlekedőket. Az elképzelések szerint azonban 2016 elejétől már csak elvétve találni majd olyan kritikus közúti csomópontot az országban, ahol egy szabályszegés rejtve marad a rendőrség figyelő kameraszemei elől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.