Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 29. 14:11, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Egyre több a halott - rengetegen az üzem romjai alatt

Egyre több a halott - rengetegen az üzem romjai alatt

Tizenhatra emelkedett a kínai vegyi üzemben történt keddi robbanás halálos áldozatainak száma, s több tucatnyi munkást még keresnek a romok alatt - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség szerdán.

A baleset az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány Csaohszian (Zhaoxian) megyéjében a reggeli órákban teljességgel lerombolt egy műhelyt, amelyben mintegy százan dolgoztak. Több mint 40 sérültet szállítottak kórházba.

A nagy erejű detonáció két kilométeres körzetben betörte az épületek ablakait. A mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy az éjszakai mentést felfüggesztették, mert fennállt a további robbanások veszélye.

A mentők kedden este 13 embert mentettek ki a romok alól, a túlélők utáni kutatás szerdán folytatódik.

Az érintett Keeperchemical Industries Co. vállalatról csupán annyit közöltek, hogy gyárát 2005-ben építette mintegy 217 millió jüanból, vagyis körülbelül 7,5 milliárd forintból. A baleset körülményeit még vizsgálják.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.