Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Május 27. 17:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a férfit, aki szállásadóira akarta gyújtani a házat

Elítélték a férfit, aki szállásadóira akarta gyújtani a házat

Emberölés előkészülete miatt két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2019 szilveszterén az őt befogadó házaspárra akarta gyújtani a házukat

- tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t. A vádhatóság közleményében azt írták: a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A baranyai településen élő férfinak mozgáskorlátozott falubeli ismerőse felajánlotta, hogy lakhatásért és ellátásért cserébe segítsen neki és feleségének a ház körüli munkák elvégzésében.

Miután a vádlott 2018 februárjában a sértettek házába költözött, a házaspárral többször alakult ki konfliktusa.

A férfi 2019. szilveszter estéjén ittas állapotban a sértettekkel összeveszett, és közölte velük, hogy rájuk gyújtja a házat. Egy kannából a ház konyhájában, a működő fatüzelésű kályha közelében benzint locsolt szét, amelyet végül nem tudott meggyújtani. A ház egyik szobájába eközben bezárkózó sértetteket folyamatosan fenyegette, majd elhagyta az ingatlant.

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket