Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 25. 12:01, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a szalonnai emberölés vádlottjait

Elítélték a szalonnai emberölés vádlottjait

Összesen hetvenöt év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a négy embert, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán különös kegyetlenséggel megölt egy asszonyt - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a négy férfi elhatározta, hogy pénzt szerez a településen élő idős asszonytól. 2019. november 2-án este az ingatlant hátulról, a szántóföld felől megközelítve jutottak be előbb az udvarra, majd a lakóházba, ahol a nőt bántalmazni kezdték. Az asszony fejére egy vasrúddal több ütést mértek, és a tettlegességgel akkor sem hagytak fel, amikor a sértett már a földön feküdt. A vádlottak egyike az eszméletlen asszonnyal szexuális cselekményt végzett.

A sértett a helyszínen életét vesztette, halálát a fejére mért ütések következtében elszenvedett súlyos koponyasérülések okozták.

A törvényszék az első, a harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, míg a másodrendű vádlottat ezzel halmazatban szexuális erőszak bűntettében is bűnösnek találta. Az első és harmadrendű vádlottakat 18-18 év, a másodrendű vádlottat 19 év, a negyedrendű vádlottat 20 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyész három munkanapot fenntartott az ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg valamennyi terhelt fellebbezést jelentett be, így az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - olvasható a bíróság közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során