Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2019. Augusztus 10. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy tatai nővel szemben a Tatai Járási Ügyészség a minap.

Egy tatai bankfiókban 2018. június 4-én a sértett egy gazdasági társaságnak kezdeményezett befizetést, azonban a befizetni kívánt 5 millió forint bankhiba miatt tévedésből a vádlott bankszámlájára került. A nő a téves utalásról SMS üzenetben azonnal értesítést kapott, yhx egyből megtudta, hogy milliók érkeztek a számlájára. Ezt követően még aznap teljes egészében elköltötte az összeget egy online szerencsejáték oldalon – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A téves könyvelést a bank javította, és a gazdasági társaság számláján jóváírta az összeget, ily módon a sértett kára megtérült. A pénzintézet viszont polgári jogi igényként követeli büntetőeljárásban a nőtől, hogy térítse meg a kárukat.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben a büntetés kiszabását hosszabb időre halassza el, azaz bocsássa próbára, a próbára bocsátás idején rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze a bank követelésének a teljesítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:20, szombat | Belföld

Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

2020. Március 28. 18:07, szombat | Belföld

Házhoz viszi a könyveket az időseknek több könyvtár

Házhoz viszi a könyveket az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak az ország több bibliotékája.

2020. Március 28. 16:08, szombat | Belföld

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a válsághoz

A bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a koronavírus-járvány okozta válsághoz, módosítják stratégiáikat a kialakult helyzet lehetőségeinek kiaknázására

2020. Március 28. 15:09, szombat | Belföld

Néhány nap alatt másfélszeresére nőtt a Digitális Összefogás felajánlásainak száma

A Digitális Összefogás kezdeményezés keddi bejelentése óta eltelt napokban a korábbi nyolcvan digitális felajánlás mellé újabb negyven érkezett - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szombaton az MTI-vel.