Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott:

A Legfelsőbb Bíróság (LB) állásfoglalása annak lehetőségét teremtheti meg, hogy a hatóságok valamennyi adócsalótól elvonják a jogellenesen, az állam megkárosításával megszerzett összegeket. Sors László kifejtette, hogy a büntető törvénykönyv nem határozza meg azokat a vagyontárgyakat, amelyeket az igazságszolgáltatás elvonhat az adócsalóktól.

Az elnökhelyettes azt is megemlítette, hogy – a jogszabály szerint – vagyonelkobzást csak a bűncselekményből eredő vagy az azzal összefüggésben megszerzett értékek kapcsán lehet elrendelni.

Mindezek miatt a gyakorlatban két álláspont alakult ki. Az egyik szerint csak akkor kobozható el az adócsaló vagyona, ha az illető jogellenesen igényelt vissza pénzt a közkasszától. A leggyakrabban az általános forgalmi adójukból kérnek az elkövetők fiktív számlák alapján visszatérítést, ám mostanában a személyi jövedelemadónál is megemelkedett a jogosulatlan kiutalásról szóló állampolgári kérelmek száma – részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:13, kedd | Kék hírek

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el két keresett bűnözőt külföldön

Nemzetközi együttműködéssel fogtak el a rendőrök egy Magyarországon emberöléssel gyanúsított izraeli állampolgárt Izraelben és egy magyar körözési listán szereplő, rablásért elítélt nőt Ausztriában

2021. Április 13. 08:38, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek gyilkosság miatt egy galgagutai férfi ellen

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy 45 éves galgagutai férfi ellen, aki megölte idős szomszédját, hogy megszerezze az otthonában tartott készpénzét - közölte a megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

2021. Április 13. 08:10, kedd | Kék hírek

Letartóztattak egy dorogi és egy esztergomi kábítószer-kereskedőt

Letartóztatott az Esztergomi Járásbíróság egy dorogi és egy esztergom-kertvárosi férfit, akik kábítószert értékesítettek 2019-2020-ban - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-vel.

2021. Április 12. 13:01, hétfő | Kék hírek

Több mint háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Háromszáznegyvenhárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.